Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

"Η Φάρμα" και τα ταχύρρυθμα του σεξισμού...











 Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από την έναρξη δύο νέων reality επιβίωσης και φυσικά έχει γίνει κάτι περισσότερο από σαφές ότι τα νούμερα θα κρατηθούν με καβγάδες και ίντριγκες, αλλά και με άφατο σεξισμό. Για την ώρα...
τόσο στο Survivor όσο και στη Φάρμα υπάρχουν παίκτες που κρατάνε ψηλά τα λάβαρα του κουτσαβακισμού και παίκτριες -που με την ανοχή της παραγωγής- υφίστανται άγριες σεξιστικές και μισογυνικές επιθέσεις: για την προσωπική ζωή, τα επαγγελματικά τους κατορθώματα, την εμφάνισή και την ηθική τους.


Στο χθεσινό επεισόδιο της “Φάρμας”, ωστόσο, υπήρξε παίκτης, ο οποίος έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεοπτικής επίθεσης σε γυναίκα τα τελευταία χρόνια, βρίζοντας σκαιότατα συμπαίκτριά του, με την ανοχή των συμπαικτών και συμπαικτριών της, του παρουσιαστή και φυσικά της παραγωγής που άφησε να βγουν στο φως αυτές οι σκηνές. Σε κάθε περίπτωση, εδώ και αρκετό καιρό η ελληνική τηλεόραση, πέρα από το καθομολογούμενο trash παραδίδει ταχύρρυθμα σεξισμού και μισογυνισμού και κάπως έτσι -με την ανοχή των γύρω- γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί σε ακόμα πιο σοβαρά θέματα, οι γυναίκες δεν τολμούν να μιλήσουν. Γιατί πολύ απλά, κανείς, μα κανείς, δεν αποφασίζει να “βγάλει” απ’ τον κάδρο, άμεσα και θεσμικά, τον κακοποιητή, είτε μιλάμε για λεκτική / συναισθηματική βία, είτε για σωματική.


Ο διάλογος που έχει εξοργίσει τους πάντες χθες το βράδυ παρατίθεται επακριβώς. Στο βίντεο το χυδαίο περιστατικό λεκτικής βίας, μετά το 09.00′

-Γρηγόρης: Πούλα τρέλα…


-Χριστιάννα: Βρε ψευτόμαγκα που τολμάς και μιλάς. Σε ποια μιλάς έτσι;

– Γυναικούλα… Γυναικάκι, ε γυναικάκι

-Σε μένα μιλάς έτσι;

– Ρε άει φτύσ’τα μπούτια σου τώρα

-Δεν έχεις τρόπους να πούμε… Αγενέστατε

-Ωραία παιδεία έχεις πάρει

-Επειδή έχουμε δουλέψει μαζί και είχα δει πώς ξηγιόσουν σε όλους τους άλλους γι’ αυτό και πήρες πόδι, τολμάς τώρα και μιλάς… Ξέρω πολύ καλύτερα τι είσαι.

– Τι ξέρεις; Δεν κατάλαβα

– Που τολμάς να μιλάς εσύ για μένα… Γατάκι

-Μας το παίζεις και αντράκι

-Που δεν έχεις άντε να μην πω… α…α

-Άμα τα έχω εγώ, το ξέρεις πολύ καλά, θα στο θυμίσω μετά… Γαργάρα…

-Σα δεν ντρέπεσαι λίγο

-Θα μιλήσεις εσύ για μένα… Γύναιο


 Α,ΜΠΑ (lifo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου