Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Mεταλλάξεις (Νο2)...


Ομικρον VS Δέλτα:1-0...
Λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, η μετάλλαξη που κυριαρχεί στην χώρα μας (σε ποσοστό μάλιστα 90%) είναι η Ομικρον - το... επιβεβαίωσε, χθες, η Μίνα Γκάγκα (αναπληρώτρια υπουργός Υγείας).

Πότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος

Οι προβλέψεις των ειδικών για το επόμενο διάστημα είναι ζοφερές, με δεδομένο το γεγονός ότι αφενός δεν έχει ακόμα καταγραφεί το αποτύπωμα της εορταστικής περιόδου και αφετέρου ότι τη Δευτέρα ανοίγουν τελικά τα σχολεία με «ευαγγέλιο» τα αμφιλεγόμενα self test και χωρίς σημαντικές αλλαγές στα πρωτόκολλα.

Η αύξηση των νοσηλειών θα συνεχιστεί, επεσήμανε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, (ΣΚΑΪ) εκτιμώντας πως η κορύφωση της πρωτοφανούς έξαρσης αναμένεται από τις 19 έως τις 22 Ιανουαρίου, με 55.000 κρούσματα, «που σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές μεγαλύτερων αριθμών».

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης προέβλεψε μιλώντας στον ίδιο σταθμό ότι η οροφή στον αριθμό κρουσμάτων «θα είναι όχι στα 65.000 αλλά στις 53.000 κρούσματα μέσο όρο» προσθέτοντας ότι «αν θέλουμε να δούμε μηδέν θα πρέπει να περιμένουμε περίπου στις 20 Απριλίου αλλά τον Μάρτιο θα είμαστε κάτω από 1.000 κρούσματα».

Για το επόμενο διάστημα σημείωσε πως «θα δούμε μέρες με περισσότερα αλλά δεν θα είναι 80.000 που είχε ειπωθεί νωρίτερα. Αυτό δείχνει ότι τα μέτρα έχουν αρχίσει να δίνουν απόδοση ενώ δείχνει, επίσης, ότι υπάρχει συνειδητοποίηση του κόσμου ότι τα πράγματα είναι σοβαρά»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου