Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και της COSCO...


Αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ επισκέφθηκε το μεσημέρι τους απεργούς της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο...

Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, απευθυνόμενους στους απεργούς, τόνισε ότι τους τελευταίους μήνες τα μάτια της εργατικής τάξης είναι στραμμένα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά και στον δίκαιο και τίμιο αγώνα που δίνετε αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι εργαζόμενοι όλοι μαζί μπορούν και θα είναι νικητές. 


Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον αγώνα που δίνουν οι ίδιοι για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, λέγοντας ότι παίρνουν κουράγιο από την αλληλεγγύη τόσο της ΕΝΕΔΕΠ (το σωματείο των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco), όσο και όλων των εργαζομένων. 

«Δεν θα τους περάσει θα ζήσουμε με καλύτερους όρους και εμείς και οι οικογένειές μας και  η αυριανή γενιά» επισήμανε ο Παναγιώτης Πολίτης.

Απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το λιμάνι ζητούν λιμενεργάτες του ΟΛΠ

Στο πλευρό των εργαζομένων-απεργών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ στην προβλήτα Ι, καταγγέλλοντας την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και ζητώντας την άμεση απόσυρση τους από το λιμάνι. Ενημερώνουν μάλιστα τους υπευθύνους για την κατάσταση που δημιούργησαν ότι «την επόμενη φορά που θα κινητοποιηθεί κατασταλτικός μηχανισμός απέναντι σε απεργούς, στον ΟΛΠ δεν θα σταματήσει η δουλειά για λίγες ώρες μόνο».


Με ανακοίνωσή της η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ σημειώνει πως «η εικόνα των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων έξω από τις πύλες του λιμανιού είναι ντροπιαστική, θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας και ξυπνά πολύ άσχημες μνήμες». Αναφέρουν πως «οι λιμενεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά έχουμε δώσει δεκαετίες τώρα αγώνες όταν παλεύουμε για το δίκιο μας, έχουμε κάνει αμέτρητες απεργίες, απεργίες πείνας και καταλήψεις. Όχι μόνο δεν μας φοβίζει η αστυνομοκρατία αλλά τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πρακτικές τρομοκράτησης των εργαζομένων όχι μόνο δεν είναι ανεκτές αλλά φέρνουν και τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως συνέβη σήμερα».


Οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ κάνουν γνωστό ότι μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη, η εργοδοσία (Dport και ΣΕΠ/COSCO) κατάφεραν να κηρύξουν παράνομη την απεργία των συναδέλφων τους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ αξιοποιώντας τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κήρυξε εκ νέου την απεργία και πριν εκδικαστεί η νέα προσφυγή της εργοδοσίας,  οι εργαζόμενοι βρήκαν από το πρωί κλειστές τις πύλες του ΣΕΜΠΟ από ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.


«Κινητοποιήθηκε ολόκληρος στρατός καταστολής απέναντι στους απεργούς. Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ούτε εγκληματίες ούτε τρομοκράτες, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτοί που ξέρουν να λύνουν τα προβλήματα μόνο με τα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, αύρες, την περιβόητη Ομάδα ΔΡΑΣΗ και ειδικές δυνάμεις» συμπληρώνουν.



• Κλιμάκωση του αγώνα τους προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με το σωματείο τους να απευθύνει κάλεσμα προς τους συναδέλφους και τους αλληλέγγυους στον αγώνα των εργαζομένων για να παραμείνει ανοιχτή και δημόσια η επιχείρηση, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων του. 


Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου