Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Κουβέντα για τις ΠΑΕ...


...μόνο γενικόλογες εξαγγελίες για την οπαδική βία...

Επικοινωνιακά οφέλη εξακολουθεί να προσπαθεί να προσπορίσει η κυβέρνηση, ακόμα και στην περίπτωση της ειδεχθούς δολοφονίας του 19χρονου με αφορμή την οποία οι πολίτες ζητούν να μπει επιτέλους ένα τέλος στη μάστιγα της οπαδικής βίας.

Μετά τη...

σύσκεψη υπό την πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως συνεχίζονται οι ενέργειες για την «αντιμετώπιση της οπαδικής αλλά και της νεανικής βίας», παρά το γεγονός ότι έπρεπε να χαθεί άδικα ο 19χρονος προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες των διωκτικών αρχών στα γραφεία συνδέσμων ομάδων.


Μάλιστα, υποστήριξε πως η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιάσει τη δολοφονία και ότι χάρη στις... παρεμβάσεις της κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια συνελήφθησαν 9 από τους 11 υπόπτους, ενώ μία εβδομάδα μετά δύο ύποπτοι ως δράστες του φονικού παραμένουν ασύλληπτοι. 

 

Σε αυτό το πλαίσιο θύμισε την επαναφορά «του ιδιώνυμου, της απαγόρευσης αναστολής και μετατροπής των στερητικών της ελευθερίας ποινών, που επιβάλλονται από τα δικαστήρια για εγκλήματα που αφορούν σε εκδηλώσεις αθλητικής βίας».


Στη συνέχεια προχώρησε σε γενικόλογες εξαγγελίες με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου προαναγγέλλοντας νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες σύμφωνα με το ίδιο θα κινούνται στους εξής τρεις άξονες.


Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων, των παραρτημάτων και του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στη λειτουργία αυτή

Αναγκαίες προσαρμογές ποινικού κώδικα και εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων 

Αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας 

Ωστόσο, παρ' όλο που ρωτήθηκε σχετικά, δεν εξήγησε πώς θα αυστηροποποιηθεί το υπάρχον πλαίσιο, που ψήφισε πέρυσι η κυβέρνηση, και πώς θα αναγκαστούν οι ΠΑΕ να συμμορφωθούν. Φυσικά δεν είπε κουβέντα σχετικά με τη σκιά σειρά καταγγελιών που διασυνδέουν υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας με αθλητικούς παράγοντες των ΠΑΕ.


«Όπως σας είπα υπάρχει ένα πλαίσιο τα τελευταία δύο χρόνια που βοήθησε καταλυτικά και στην εξιχνίαση αυτής της αποτρόπαιας πράξης αλλά και να έχουμε πολύ ουσιαστικό περιορισμό φαινομένων βίας. Ο στόχος μας παραμένει στο να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό και να οδηγηθούμε στην εξάλειψη της οπαδικής και της νεανικής βίας συνολικότερα» ανέφερε ο κ. Οικονόμου και παρέπεμψε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού, στο οποίο θα  ενσωματωθούν τα παραπάνω μέτρα και θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου