Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Τέλος οι μάσκες σε κλειστούς χώρους στη Νέα Υόρκη...


Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα άρει από αύριο, Πέμπτη, το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, κυρίως στα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η Δημοκρατική κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ.

Η...

υποχρεωτική χρήση μάσκας τέθηκε σε εφαρμογή στις 10 Δεκεμβρίου καθώς η παραλλαγή Όμικρον άρχισε να μολύνει τεράστιους αριθμούς Νεοϋορκέζων και με βάση τη νομοθεσία της Πολιτείας το μέτρο θα έληγε αύριο. Η Χόκουλ εξήγησε ωστόσο ότι η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική στα σχολεία. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξακολουθούν άλλωστε να συνιστούν καθολική χρήση μάσκας στα σχολεία. Επαφίεται εξάλλου στους δήμους –όπως σε αυτόν της Νέας Υόρκης– και στους ίδιους τους εμπόρους να αποφασίσουν εάν θα απαιτούν από τους δημότες και τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν μάσκες.


Μιλώντας από το γραφείο της στη Νέα Υόρκη, η Χόκουλ είπε ότι τα ποσοστά μόλυνσης έχουν έκτοτε μειωθεί σε ένα επίπεδο όπου είναι ασφαλές να ακυρωθεί η ευρεία εντολή για χρήση μάσκας.


«Δεδομένων των μειούμενων κρουσμάτων, δεδομένων των μειούμενων νοσηλειών, αυτός είναι ο λόγος που νιώθουμε άνετα να το άρουμε αυτό, στην πραγματικότητα αύριο», είπε. «Αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, δεν παραδινόμαστε. Αυτό δεν είναι αφοπλισμός», πρόσθεσε, «αλλά και πάλι οι τάσεις είναι πολύ, πολύ θετικές».


Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Τσάρλι Μπέικερ ανακοίνωσε και αυτός με τη σειρά του ότι από τις 28 Φεβρουαρίου παύει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα σχολεία. Η κάθε σχολική περιφέρεια ωστόσο θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέτρα σε τοπικό επίπεδο, εφόσον το κρίνει σκόπιμο.


Περίπου 5.000 ασθενείς νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια μέχρι τη Δευτέρα. Στις 11 Ιανουαρίου νοσηλεύονταν σχεδόν 12.700.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου