Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Κορονοϊός: Χαλάρωση των μέτρων με ατομική ευθύνη...


Το κυβερνητικό αφήγημα της ατομικής ευθύνης επαναφέρει η Βάνα Παπαευαγγέλου καθώς προετοιμάζει για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, πετώντας το μπαλάκι στους πολίτες.

Η...

καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, δήλωσε αισιόδοξη και τόνισε ότι είναι εφικτή η σταδιακή άρση των περιορισμών.


«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες της πανδημίας και παρόλο που βλέπουμε μία μικρή αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, μας απασχολεί το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, η συνεχιζόμενη πίεση στο ΕΣΥ αλλά και η μικρή μετακίνηση των νέων κρουσμάτων προς τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτά τα άτομα που θα επιβαρύνουν το ΕΣΥ τις επόμενες εβδομάδες» ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου και συμπλήρωσε:


«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, με βάση την αξιολόγηση των σκληρών δεικτών και ελπίζουμε ότι η σταδιακή άρση των περιορισμών είναι εφικτή. Είναι προφανές ότι περνάμε σε μία φάση που πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον ιό, να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις του σχετικά με το πόσο αποδέχεται την έκθεσή του με αυτόν».


Παράλληλα, η Βάνα Παπαευαγγέλου εμφανίστηκε βέβαιη ότι «κάποιες στοχευμένες δράσεις θα απελευθερωθούν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου