Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Snik: 5,3 εκατ. views για τα «Chinchilla» της χυδαιότητας...


... και του μισογυνισμού...

Στα τέλη Νοεμβρίου ο Snik έκανε ό,τι ένα λαοπρόβλητο ίνδαλμα οφείλει στην αυτοαναφορικότητά του. Εσβησε μονοκοντυλιά όλες τις φωτογραφίες από τον λογαριασμό του στο Instagram, διέγραψε τα ψηφιακά ίχνη του -ανάμεσά τους και αρκετά...

στιγμιότυπα με τη μέχρι πρότινος συμβία του Ηλιάνα Παπαγεωργίου- και άφησε τους 380 και κάτι χιλιάδες followers του με την απορία.

Οχι δηλαδή ότι δεν είμαστε πια όλοι συνηθισμένοι, αν όχι μπουχτισμένοι, στις κακομαθημενιές των κάθε λογής διασημοτήτων που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους και τα κοινωνικά δίκτυά τους για να θρέψουν τον ακκισμό τους. Τα ίδια, λόγου χάρη, έκανε πέρσι το φθινόπωρο η Dua Lipa, με σκοπό να επανεκκινήσει την καριέρα της - και η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγε άσχημα. Αλλά να γυρίσουμε στον Snik, το it boy της ελληνικής τραπ σκηνής, τον καλλιτέχνη με τους φανατικούς θιασώτες και τους ορκισμένους -σύμφωνα με τις δηλώσεις του- haters.

Το νέο άλμπουμ του με τίτλο «1987» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες ήταν σε κάθε περίπτωση μια πρώτης τάξεως αφορμή να ξεφορτωθεί το παρελθόν του και τις αμφιβόλου αισθητικής αναρτήσεις του και να καθρεφτίσει στο σοσιαλμιντιακό κάτοπτρό του άλλες, εξίσου νεοπλουτίστικης αισθητικής, ξέχειλες από ο,τινανισμό και στομωμένες από βαρύτιμα brands και οίκους μόδας δημοσιεύσεις. Οπως δηλαδή θα έκανε κάθε wannabe είδωλο που είχε την ατυχία ή μπορεί και το προνόμιο να γεννηθεί στις εσχατιές της νότιας Βαλκανικής χερσονήσου.


Αλλά το ζήτημα δεν είναι στην πραγματικότητα η λανθιμική δυστοπία που ξεδιπλώνεται φαρδιά πλατιά στο feed του πιο λαοφιλούς της φυλής των ντόπιων τράπερ και την οποία, αν κανείς δει, δύσκολα καταφέρνει να ξεδεί. Το θέμα είναι γιατί ένας νέος και αναγνωρίσιμος άνδρας 34 ετών που προφανώς έχει συνείδηση της απήχησης και της επιδραστικότητάς του επέλεξε ως ναυαρχίδα της νέας δισκογραφικής δουλειάς του το τραγούδι «Chinchilla», δηλαδή μια ωδή στον σεξισμό, στη βία, στην πατριαρχία και μάλιστα σε μια περίοδο που τα παραπάνω ζητήματα για πρώτη φορά βγαίνουν κάτω από το χαλί και συζητιούνται στο φως της μέρας - άλλες φορές με ελαφρότητα τηλεοπτικού πάνελ και άλλες εξόχως σοβαρά.

Δείτε το βίντεο με τοτραγούδι «Chinchilla»

 

 Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου