Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ποιος θα υπερασπιστεί την κοινωνία;...


Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των ρωσόφιλων περιοχών από τον Πούτιν συνιστά παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας.

 Για την Ελλάδα αυτό είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς θα μπορούσε να βάλει ιδέες και στον Ερντογάν, ο οποίος αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Ας... θυμηθούμε πάντως ότι τη φάμπρικα παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου την ξεκίνησαν αυτοί που σήμερα το επικαλούνται, δηλαδή ο δυτικός κόσμος.

Εκτός κι αν ισχυριζόμαστε ότι γεγονότα όπως οι επεμβάσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ο πόλεμος στη Συρία, η αποσταθεροποίηση της Λιβύης έχουν ηθικότερα κίνητρα από τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Η Δύση, που έσπρωξε την Ουκρανία σε οριακή σύγκρουση με τη Ρωσία, σήμερα γελοιοποιείται. Αποδεικνύεται ένα τσίρκο με μαθητευόμενους μάγους που παίζουν με τις παγκόσμιες ισορροπίες και τζάμπα μάγκες που τρίζουν τα δόντια τους στο τουίτερ ενώ εξαρτώνται από το φυσικό αέριο του αντιπάλου.

Η τεράστιας κλίμακας κερδοσκοπία στο πετρέλαιο αποκαλύπτει πλήρως την παράνοια, την απληστία και την αδηφαγία του παγκόσμιου καπιταλισμού - για την περίπτωση που δεν την ξέραμε από όσα συμβαίνουν με το κλίμα.

Ειδικά στην Ελλάδα, με μια κοινωνία διαλυμένη από δέκα χρόνια Μνημονίων, δύο χρόνια πανδημίας, ένα θηριώδες κύμα ακρίβειας και μια κυβέρνηση που ξεπουλάει τα πάντα, μια νέα ενεργειακή κρίση θα φέρει ολοκληρωτική καταστροφή.

Η Αριστερά καλείται ξανά να οργανώσει τους αδύναμους, να αναδείξει ώριμα κοινωνικά αιτήματα και να επεξεργαστεί διεξόδους. Και να το κάνει σοβαρά...

H ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου