Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Η απάντηση Τσίπρα στο… “ντοκουμέντο” Βγενόπουλου...


Το κράτος Δικαίου επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ευρωκοινοβουλίου με επίκεντρο τις διώξεις δημοσιογράφων και εκδοτών αλλά και τους... χειρισμούς της ελληνικής δικαιοσύνης. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτονται οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα αρνητικά ρεκόρ ακρίβειας και κόστους παραγωγής στην ενέργεια πολύ πριν η διεθνής κρίση και η ουκρανική σύρραξη επιδεινώσουν το κλίμα.
Είναι δυο βασικές συνθήκες για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πειστεί ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και θα ανασύρει ό,τι υπάρχει σε κασέτες και ηχητικά για αποπροσανατολίσει από τις «εγκληματικές» της ευθύνες.

Ξαναζεσταμένο φαγητό θεωρούν από την Κουμουνδούρου το ντοκουμέντο του Ανδρέα Βγενόπουλου που ήρθε… ξαφνικά στη δημοσιότητα και σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το Μέγαρο Μαξίμου. Η συγκυρία σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται τυχαία από την Κουμουνδούρου καθώς η κυβέρνηση δείχνει τον πανικό της για την εξέλιξη σε όλα τα μεγάλα μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει.

Οι «κασέτες» που ανασύρονται από τα συρτάρια δεν εκπλήσσουν πλέον το ΣΥΡΙΖΑ ούτε όμως και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα με το περιβάλλον του προέδρου να θυμίζουν τις πρακτικές της κυβέρνησης της κυβέρνησης του πατέρα Μητσοτάκη.

Το θέμα είχε κλείσει τελεσίδικα και δικαστικά ήδη από το μακρινό 2016 με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ισχυρό άνδρα της MIG να μη ρίχνει ποτέ στη δικαστική του περιπέτεια τη συγκεκριμένη ηχογράφηση στη δικαιοσύνη και ενώ είχε μηνύσει την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Μετά θάνατον

Η Βασιλική Θάνου σε τηλεφωνική της παρέμβασή της στο Kontra επιμένει όπως και στην ανακοίνωσή της να μιλά για εξυπηρετήσεις και αποπροσανατολισμό γιατί «κάποιοι θέλησαν να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση για να αλλάξουν την ατζέντα της καθημερινότητας από τα προβλήματα του κόσμου» και πως «επάνω στο νεκρό Βγενόπουλο αναμασούν μια συκοφαντία».

Η κα Θάνου απορεί και εκείνη με τη σειρά της που και ποιος είχε στην κατοχή του ένα τέτοιο ντοκουμέντο που για έξι χρόνια έμεινε αναξιοποίητο.

«Το ότι την έβγαλαν τώρα μιλάει από μόνο του. Τα ίδια, που λέει στην κασέτα, είπε ο Βγενόπουλος στην κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο, που έκλεισε την υπόθεση αφού τη διερεύνησε» σημείωσε η κα Θάνου επιφυλασσόμενη για το πώς θα κινηθεί νομικά, αν δηλαδή θα προχωρήσει σε μηνύσεις και κατά ποιών.

Απατεώνισσα
Μέσα από αυτή την επικαιροποίηση της υπόθεσης της MIG με το σκάνδαλο μεγατόνων στην Κύπρο και την καταδίκη των συνεργατών του εκλιπόντος Βγενόπουλου αναδεικνύεται ταυτόχρονα και το μέγεθος της σκανδάλου που κατέστρεψε ένα ολόκληρο κράτος.

Η ανάδειξη του θέματος φέρνει σχεδόν σε ρόλο θύματος τον θήτη και όλα αυτά στο βωμό της αποκάλυψης κατά τον κ. Βενιζέλο ενός «συναγωνισμού κυκλωμάτων» στη Δικαιοσύνη τα οποία θα κατέλυαν το κράτος Δικαίου.
Επι της συγκεκριμένης υπόθεσης τόσο από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο όμως και από την πλευρά της κας Θάνου μεγαλύτερη αξία είχε το γεγονός ότι ο ίδιος ο Βγενόπουλος μέσω του πληρεξούσιου τότε δικηγόρου του στο δικαστήριο κατά του Βαξεβάνη το Σεπτέμβριο του 2016, με τον κ. Δημητρακόπουλου τότε στην αγόρευσή του να διατρανώνει ότι  ο εντολέας του Βγενόπουλος στρεφόταν κατά μιας «απατεώνισσας» που εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας και φίλη της κας Θάνου και η οποία λοιδορούσε την ανώτατη δικαστικό.

Η αγόρευση εκείνη δεν είναι παρά η πρώιμη επιβεβαίωση των όσων ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος αποκαλύπτει μέσα από το «μονόλογό» του στην ηχογράφηση της συζήτησης που είχε με τη ΔΜ στο γραφείο του κάτι που επισήμανε και η ίδια η τέως πρόεδρος του ΑΠ στο Kontra.  

Novartis
Ο θόρυβος ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για τις τρέχουσες υποθέσεις της Novartis. Από τη  μια πλευρά η απολογία Παπαγγελόπουλου και από την άλλη πλευρά ήρθε η ώρα να καθίσει στο σκαμνί για το σκάνδαλο Novartis και ο πρώην ισχυρός άνδρας της πολυεθνικής του φαρμάκου Κωνσταντίνος Φρουζής και δυο γιατροί.

Το πλέον όμως ανησυχητικό για την αξιωματική αντιπολίτευση και ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται και από την Ευρώπη είναι η ανάδειξη του θέματος των χειρισμών της ελληνικής δικαιοσύνης και της κυβέρνησης της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα τόσο μέσω της κλήσης σε απολογία δημοσιογράφων και εκδοτών όπως του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου, όσο και μέσω της στοχοποίησης εισαγγελέων από υπουργούς όπως της κας Τουλουπάκη που θα βρεθεί ως ομιλήτρια στο ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κίνδυνος να πάρει διαστάσεις ακόμη μεγαλύτερες σε βάρος της Ελλάδας το θέμα είναι ορατός και αυτό είναι άκρως ανησυχητικό για το Μέγαρο Μαξίμου καθώς όπως εκτιμούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τότε θα τεθεί μείζον ηθικό πρωτίστως αλλά και θεσμικό ζήτημα.

Ο Τσίπρας στο πεζοδρόμιο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει τον αντίπαλό του στη γωνία. Από το περιβάλλον του διαμηνύουν ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και θα περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη αν θα του πετάξει το γάντι για την κα Θάνου.

Τα ζητήματα διαφάνειας και διαφθοράς επιμένουν από την Κουμουνδούρου ότι είναι το προνομιακό πεδίο του Αλέξη Τσίπρα και όπως φαίνεται δεν θα αποφύγει να απαντήσει αν και εφόσον προκληθεί από τον κ. Μητσοτάκη.

Η ατζέντα του πάντως δεν αλλάζει σε αυτή τη φάση και η έμφαση πλέον δίνεται στην μάχη του πεζοδρομίου.  

Οι εξορμήσεις του στις γειτονιές και τα χωριά της περιφέρειας θα συνεχιστούν και μέχρι τώρα οι επισκέψεις του σε γειτονιές της Αθήνας μόνο θετικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα είχαν.

Στη δήλωσή του από το Βύρωνα ο κ. Τσίπρας προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να κατέβει στο δρόμο, αλλά δεν τολμά όπως είπε. Και αυτό γιατί το κόστος στην ενέργεια και στα καύσιμα έχει γίνει ο μεγαλύτερος βραχνάς της κοινωνίας που ασφυκτιά πλέον μέσα σε ένα κύμα ακρίβειας που δεν φαίνεται να έχει γυρισμό...

Σωτήρης Μπολάκης

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου