Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

«Φύγετε από την Ουκρανία»...



Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάλεσε τους πολίτες της χώρας «να φύγουν από την Ουκρανία όσο υπάρχουν ακόμη τα μέσα» και λίγο αργότερα ακολούθησε και η κυβέρνηση της...

Νότιας Κορέας.

Ανάλογη ήταν η ανακοίνωση και της ολλανδικής κυβέρνησης, που συνέστησε στους Ολλανδούς πολίτες να φύγουν από την Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν λόγω της κατάστασης ασφαλείας, ενώ επισημάνθηκε ότι η ολλανδική διπλωματική αποστολή θα φύγει από το Κίεβο για να πάει μακριά από τα ρωσικά σύνορα, στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας ανέφερε ότι «λόγω της σοβαρής και απρόβλεπτης» κατάστασης στην Ουκρανία, συμβουλεύει τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα αυτή και προτρέπει όσους βρίσκονται εκεί να την εγκαταλείψουν. Επίσης, συνέστησε στους Νορβηγούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε περιοχές της Ρωσίας που απέχουν λιγότερα από 250 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς και να αποφεύγουν τα ταξίδια σε όλη τη Λευκορωσία, εκτός της πρωτεύουσας Μινσκ.

Η Λετονία κάλεσε τους πολίτες της να φύγουν από την Ουκρανία λόγω της «σοβαρής απειλής για την ασφάλεια που θέτει η Ρωσία» και μιας «αξιόπιστης απειλής κλιμάκωσης». Ανάλογη ανακοίνωση έκανε και η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα κάλεσε τους πολίτες και η Ιαπωνία, ενώ το Ισραήλ συνέστησε στους πολίτες του να μη ταξιδεύουν στην Ουκρανία και, αν τυχόν βρίσκονται εκεί, να αποφεύγουν τις περιοχές όπου υπάρχουν συγκρούσεις.

Ταξιδιωτική οδηγία έχει εκδώσει και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που συνιστά στους Έλληνες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την πρεσβεία στο Κίεβο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου