Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Τελειώνει η πανδημία από τα δελτία ειδήσεων...


Όπως πολλές χώρες βιάζονται να κηρύξουν τη λήξη του κορωνοϊού, έτσι και τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών έχουν αποφασίσει σιγά – σιγά να το μαζεύουν το θέμα, και τα της πανδημίας να “παίζουν” λίγο πριν το τέλος του δελτίου.

Μπορεί...

οι θάνατοι να παραμένουν στα ύψη, η Όμικρον να θερίζει, το σύστημα υγείας να δοκιμάζει τις αντοχές του, οι ειδήσεις όμως που αφορούν στην πανδημία θα “εξοριστούν” από τα δελτία ειδήσεων… Και το θέμα θα περιοριστεί στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές.

Οι λόγοι είναι περίπου αυτονόητοι… Άλλωστε η λήξη της πανδημίας όπως επισημαίνουν και έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές δεν θα γίνει με υγειονομικούς όρους, αλλά με πολιτική απόφαση! Κάποια στιγμή, όπως ήδη συμβαίνει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ο κορωνοϊος θα χαρακτηριστεί (πολιτικά) ενδημικός και θα τελειώσει… Τα κανάλια και συνολικά τα ΜΜΕ, στην Ελλάδα όπως και στο εξωτερικό, πρωτοστατούν σε αυτήν την ιστορία… Ηδη λοιπόν στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών είναι ορατό και θα γίνει ακόμη πιο ορατό μέχρι την άνοιξη… Ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει ούτε ταυτόχρονα ούτε οργανωμένα… Κάθε σταθμός θα προσαρμόσει τη συγκεκριμένη “ανάγκη” στη φιλοσοφία του.

enimerosi24.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου