Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Στα χέρια των αλβανικών αρχών ο 20χρονος...


Χειροπέδες στον τελευταίο από τους κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη πέρασαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι αλβανικές Αρχές.

Όπως είχε προαναγγείλει...

από νωρίς το πρωί ο δικηγόρος του, ο 20χρονος παραδόθηκε στην αλβανική αστυνομία. Ο Παρασκευάς Σπυράτος ανέφερε «εδώ και μια ώρα ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο ΑΤ Κορυτσάς προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία».

Επιβεβαίωσε, ακόμη, ότι  ενήμερος είναι και ο επικεφαλής της Δίωξης Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης ώστε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες έκδοσής του.

Σημειώνεται ότι η Αλβανία έχει υπογράψει την ευρωπαϊκή σύμβαση που δεν επιτρέπει να παραδώσει πολίτες της σε άλλη χώρα και η διαδικασία θα γίνει μέσω διακρατκών επαφών. 

Από νωρίς σήμερα το πρωί είχε γίνει γνωστό ότι ο νεαρός προτίθεται να παραδοθεί και να συνεργαστεί με τις αλβανικές αρχές, με τον δικηγόρο του να δηλώνει έξω από τα δικαστήρια ότι πρόθεση του εντολέα του είναι να εμφανιστεί ενώπιων των αρχών τις επόμενες ώρες και μίλησε για άψογη συνεργασία με τις αρχές της χώρας μας, που είναι ενήμερες ήδη από χθες για να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τους λόγους φυγής του και τον ρόλο του στην δολοφονική υπόθεση, ο δικηγόρος μετέφερε τη θέση του, η οποία είναι πως ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση. «Η πρώτη του θέση είναι ότι είναι συντετριμμένος για το περιστατικό για το οποίο δηλώνει κανείς άνθρωπος να μην βρεθεί στην οποία βρέθηκε εκείνος» επισήμανε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια (που έχει αναλάβει την πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας του Αλκη) ότι δεν πρόκειται να δούμε ούτε σε 20 χρόνια τον συγκεκριμένο ύποπτο, είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβάλλει την έκδοσή του, αλλά ο ίδιος έχει να δώσει να εξηγήσεις και θέλει να τύχει δίκαιης δίκης στη χώρα μου, αν και θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία.

Ο νεαρός φέρεται να διέφυγε με τον πατέρα του και τη γιαγιά του μέσω Κρυσταλλοπηγής λίγες ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό που έφερε τη δολοφονία του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. 

Σήμερα, ενώπιον της Ζ' ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθούν τρεις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση, ενώ χθες βράδυ κρίθηκαν προφυλακιστέοι ένας 20χρονος και ένας 21χρονος, όπως συνέβη με τον 23χρονο που συνελήφθη πρώτος και υποστήριξε πως όλα έγιναν για αντεκδίκηση, καθώς είχε προηγηθεί επεισόδιο με οπαδούς του Άρη. Οι δύο πρώτοι φαίνεται πως έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν εκεί αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον φοιτητή.

Ο ένας εκ των δύο φέρεται να διαπληκτίστηκε με την ανακρίτρια, η οποία αναγκάστηκε να διακόψει την απολογία του για λίγο, καθώς ο νεαρός δεν τις απαντούσε σε σαφείς ερωτήσεις για το τραύμα από μαχαίρι στο χέρι του που τον συνδέει με τη χρήση όπλου. Τελικά φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το μαχαίρι, αλλά κατά ενός νεαρού που κρατούσε κράνος και όχι του Αλκη. 

Όλοι θα υποβληθούν σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να αναδειχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου