Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Υπουργός σε ρόλο γιατρού...



Το 50%+1 για τα σχολεία «δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων»...
Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη του Τάκη Παναγιωτόπουλου, μέλους της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ότι το δήθεν πρωτόκολλο για τα σχολεία, το γνωστό το 50%+1, δεν εισηγήθηκε ποτέ από την Επιτροπή ως επιδημιολογικό μέτρο. «Συζητήθηκε αλλά... δεν εισηγήθηκε ποτέ» είπε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος και εξήγησε ότι από το υπουργείο Υγείας έφερε ένα σύνολο μέτρων, και η επιτροπή ενέκρινε όλο το πακέτο αλλά διευκρινίζοντας ότι το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική».

«Το 50%+1 ποτέ δεν είχε τεθεί με επιδημιολογική λογική και κριτήριο» επανέλαβε συμπληρώνοντας ότι «από ότι κατάλαβα ήταν κριτήριο που αφορούσε τη λειτουργία του σχολείου». «Άρα ήταν απόφαση του υπουργείου και όχι της επιτροπής» λέει η Αναστασία Γιάμαλη. Για να απαντήσει το μέλος της επιτροπής «ασφαλέστατα, ναι».

Υπουργός σε ρόλο γιατρού

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ("Action24"), υποστήριξε ότι «τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για λόγους παιδαγωγικούς και ψυχολογικούς προκειμένου τα παιδιά να διατηρήσουν την κοινωνικότητά τους την οποία στερήθηκαν δυο χρόνια».

Όπως είπε, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν «και για υγειονομικούς λόγους, διότι κατά την άποψή μας τα παιδιά είναι περισσότερο προστατευμένα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπως το σχολείο, παρά σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα συναναστρέφονται με φίλους τους», επισημαίνοντας πως «κάθε μέρα χαμένη από τη γνώση και τη μάθηση, είναι μια μέρα χαμένη στη ζωή των παιδιών».

Συμπερασματικά, «κάθε μέρα χαμένη από τη γνώση και τη μάθηση είναι μια μέρα χαμένη στη ζωή των παιδιών. Όποιος σήμερα μπορεί να προβλέψει ότι η πανδημία θα κλείσει τον κύκλο της τις επόμενες 2 – 3 εβδομάδες, αισθάνομαι ότι δεν έχει πλήρη γνώση των δεδομένων» είπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου