Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ακυρώθηκε η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς...



Προς απέλαση ο Σέρβος τενίστας, καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας αποφάσισε να ασκήσει τις ειδικές εξουσίες που διαθέτει.


Όπως...

έγινε γνωστό ο Άλεξ Χοκ αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος, ωστόσο, διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της απόφασης.


Με βάση το πρωτόκολλο η αστυνομία καλείται να μεταφέρει τον Σέρβο σταρ, ο οποίος κανονικά θα ετοιμαζόταν για τη συμμετοχή του στο Australian Open, σε κέντρο κράτησης μεταναστών.



«Αξιολόγησα προσεκτικά τις πληροφορίες που έχω στην κατοχή μου από το υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι προσανατολισμένη στο να προστατεύσει τα σύνορα της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην πανδημία» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας.


Η απόφαση αυτή αποτελεί την κορύφωση του σίριαλ που κρατά εδώ και μια εβδομάδα με την άρνηση του Νόβακ Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί να βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ σημειώθηκαν αρκετά επεισόδια.


Ο Σέρβος τενίστας κατηγορείται ακόμη για παρατυπίες στα ταξιδιωτικά του έγγραφα, αλλά και πως ότι έσπασε την καραντίνα ενώ είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, κάτι που παραδέχθηκε δημοσίως πριν από μερικές ημέρες.


Η πρώτη φορά που ανακλήθηκε η βίζα του ήταν ότι έφτασε στη Μελβούρνη στις 6 Ιανουαρίου, όταν αξιωματούχοι ανέφεραν ότι απέτυχε να παρουσιάσει τα κατάλληλα έγγραφα για να λάβει εξαίρεση εμβολίου.


Η αντίδραση από τους Αυστραλούς ήταν οργισμένη, ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει ακόμη και διπλωματική κόντρα μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου