Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Από το "Covid pass"... περνάμε στο "Green pass"...

















"Όλα τα αγαθά, ακόμη και τα τρόφιμα, θα έχουν ενεργειακό ή CO2 αποτύπωμα και όταν φτάνουμε τα αποδεκτά όρια, ίσως να απαγορεύονται ακόμη και οι αγορές"...

«Η Ευρώπη και ο δυτικός κόσμος αλλάζει. Ο πολίτης, από αυτόβουλο, ανεξάρτητο, νοήμον ον μετατρέπεται σε ένα άβουλο νούμερο που μπορεί να έχει μόνο μια κατηγοριοποίηση: ΥΠΑΚΟΥΟΣ ή ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ. 

Κι αν νομίζεται ότι θα μείνουμε στα “green pass” για τον COVID, περιμένετε τo...

πραγματικό green pass για το κλίμα.

Green pass για το κλίμα λοιπόν προτείνει Γάλλος καθηγητής κοινωνιολογίας (η συνέντευξη εδώ: https://tinyurl.com/4wm2wfp6), και συνήθως τέτοιες σκέψεις αποτελούν προπομπό («λαγό») για μελλοντικές εξελίξεις. 

Θα μετράμε πόσες KWh καταναλώνουμε ή πόσο CO2 εκπέμπουμε, και θα μπαίνει ΟΡΙΟ. Εδώ όμως δεν θα έχουμε πάσο που θα αφορά μόνο μετακινήσεις ή κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι. Όλα τα αγαθά, ακόμη και τα τρόφιμα, θα έχουν ενεργειακό ή CO2 αποτύπωμα (ανάλογα με τη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας, μεταφοράς και διάθεσης), και όταν φτάνουμε τα αποδεκτά όρια ίσως να απαγορεύονται ακόμη και οι αγορές. 

Μπορεί να φαίνεται μακρινό και φανταστικό σενάριο, αλλά τα ίδια έλεγαν πολλοί και για την ενεργειακή κρίση και την αύξηση τιμών στα τρόφιμα. Ήρθαν όμως, και εξελίσσονται ραγδαία. Είναι άλλη μια «προστασία» σε βάρος όσων υποτίθεται προστατεύουμε... »


 Maria Denaxa (FB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου