Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Οπαδική επίθεση κατά 17χρονου στη Θεσσαλονίκη...


... πριν τον φόνο του Άλκη...

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για θύματα οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, μία βδομάδα μετά τη δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, και όπως αποδεικνύεται η αστυνομία είχε... ενδείξεις για την έκταση του φαινομένου. Ακόμα ένας νεαρός φίλος του «Αρη» και μάλιστα 17χρονος που έπαιζε ομάδα νέων της ομάδας, φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από χούλιγκανς στη Θεσσαλονίκη...


Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τον αγώνα νέων του «Αρη» με τον ΠΑΟΚ στο οποίο σκόραρε και φίλησε τη φανέλα της ομάδας τους. Έπειτα από λίγες μέρες, κατά την διάρκεια εξόδου στα Λαδάδικα, επτά χούλιγκαν φέρονται να τον πλησίασαν και να τον ρώτησαν εάν είναι «το σκουλήκι που σηκώνει τη φανέλα και φιλά το σήμα».


Σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα η ΕΡΤ ο πατέρας του θύματος είχε καταγγείλει το περαστικό του, αφού ο γιος του μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο «Ιπποκράτεια» και υπέστη κακώσεις στο πρόσωπο, κάταγμα στη μύτη και στο ζυγωματικό.

«Αν η αστυνομία ερευνήσει σε βάθος, θα αδειάσει η μισή πόλη»

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για την επίθεση ταυτοποίηθηκαν τρεις από τους δράστες, οι οποίοι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι. Ο ένας είναι 28χρονος συνδεσμίτης οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για άλλα περιστατικά οπαδικής βίας 


Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του 17χρονου από βίντεο καμερών της περιοχής προέκυψε ότι οι επτά δράστες, πριν χτυπήσουν το γιο του επιτέθηκαν σε δύο ακόμα άτομα. Ο γονιός είπε στην ΕΡΤ πως το παιδί του θα μπορούσε να είναι στη θέση του Αλκη και πως, εάν η αστυνομία ερευνήσει σε βάθος την κατάσταση, «θα αδειάσει η μισή πόλη».


Είχε προηγηθεί μια ακόμα βάναυση επίθεση, με θύματα δύο ανήλικα αδέρφια στην παραλία της Θεσσαλονίκης, τρεις μόλις μέρες πριν την δολοφονία του 19χρονου φοιτητή. Όπως είχε καταγγείλει ο πατέρας τους στην ΕΡΤ, ο μεγαλύτερος αδερφός κατάφερε να ξεφύγει, αλλά όχι ο 14χρονος, τον οποίο 10 άτομα έπιασαν και χτύπησαν στο κεφάλι, προκαλώντας του μελανιές σε όλο το πρόσωπο και το σώμα, καθώς και αιμάτωμα στο συκώτι.


Πέντε συλλήψεις για τις δύο επιθέσεις στη Χαλκίδα


Στο μεταξύ πέντε άτομα, τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού και δύο οπαδοί του Ολυμπιακού, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χαλκίδας για δύο πρόσφατα επεισόδια οπαδικής βίας στημ περιοχή.


Σύμφωνα με το eviatopblog.gr, το πρώτο έγινε στις 31 Ιανουαρίου, με θύμα έναν 29χρονο, που το ανέφερε στις αρχές στις 4 Φεβρουαρίου, αφού είχε δολοφονηθεί ο Καμπανός. Όλα ξεκίνησαν όταν βρισκόταν με τη σύντροφό του στο αυτοκίνητό του στην Κάνηθο και τρία άτομα με κουκούλες, τον χτύπησαν με ρόπαλο στο κεφάλι και με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά πριν τον απειλήσουν ότι εάν μιλήσει κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένειά του.


Συνελήφθησαν επίσης τρεις «πράσινοι» οπαδοί για το περιστατικό της 1η Φεβρουαρίου κατά το οποίο άτομα επιτέθηκαν σε 41χρονο οπαδό του Ολυμπιακού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο στα σπίτια των υπόπτων όσο και του θύματος βρέθηκαν «πολεμοφόδια» και «λάφυρα» αντίπαλων οπαδών, όπως καπέλα και κασκόλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου