...για το μοιραίο τροχαίο.
Τι αναφέρουν οι αγωγές...
Για πρώτη φορά ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί η υπόθεση του δυστυχήματος του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Αν και...
το ποινικό σκέλος έχει μπει στο αρχείο, καθώς δεν εντοπίστηκαν ευθύνες τρίτων για την εκτροπή του αυτοκινήτου που οδήγησε στο θάνατο του αγαπητού τραγουδιστή, το Πρωτοδικείο Αθηνών θα ασχοληθεί με το αστικό κομμάτι.Έξι χρόνια μετά, έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν τρεις συνολικά αγωγές, οι οποίες στρέφονται κατά της εταιρίας στην οποία είχε ασφαλιστεί το όχημα. Προσφεύγοντες είναι τόσο οι δύο συνοδηγοί στο μοιραίο αυτοκίνητο, Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριακού, όσο και η οικογένεια του Π. Παντελίδη.
Η Μίνα Αρναούτη διεκδικεί την καταβολή αποζημίωσης ύψους 1.164.137 ευρώ, και συγκεκριμένα, το ποσό των 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια, αν δεν είχε τραυματιστεί και 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα. Αντίστοιχα, η Φρόσω Κυριακού αξιώνει το ποσό των 94.630 ευρώ από τα οποία τα 80.000 αφορούν την ηθική βλάβη, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα αντιστοιχούν σε νοσήλια και σχετικά έξοδα.
Από την πλευρά της, η οικογένεια Παντελίδη, η οποία -παρά τις αντίθετες δικαστικές κρίσεις- εμμένει στη θέση ότι ο τραγουδιστής δεν οδηγούσε το τζιπ αλλά βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 600.000 ευρώ.
Αρχικά, οι τρεις αγωγές επρόκειτο να συνεκδικαστούν τον Οκτώβριο του 2020, ωστόσο η υπόθεση ανεβλήθη καθώς η ασφαλιστική εταιρία, προσχώρησε σε αγωγή κατά της οικογένειας. Όπως υποστηρίχθηκε, η πλευρά του τραγουδιστή, ο οποίος κατά τη Δικαιοσύνη ήταν και ο οδηγός, θα πρέπει από την πλευρά της να αποζημιώσει την εταιρία για τα χρήματα που θα υποχρεωθεί να καταβάλει στις δύο συνοδηγούς.
Τι αναφέρουν οι αγωγές
Οι δύο κοπέλες στις πολυσέλιδες αγωγές τους έχουν αναφερθεί στο τροχαίο δυστύχημα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η Μίνα Αρναούτη η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, αναφέρθηκε σε όσα έζησε μετά τη σύγκρουση. "Δεν με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεση της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε σταδιακά μετά από δύο εβδομάδες. Ισοδυναμούσε με φυλακή. Ήμουν εγκλωβισμένη στο ίδιο μου το σώμα, ανήμπορη να κινηθώ, κυριολεκτικά ανάπηρη", περιγράφει στην αγωγή της.
Από την πλευρά της, η Φρόσω Κυριακού στην οποία η οικογένεια Παντελίδη προσδίδει το ρόλο του οδηγού του τζιπ, έχει υποστηρίξει στο δικό της δικόγραφο ότι έγινε "προσπάθεια να μετατραπώ, από θύμα, σε θύτη", περιγράφοντας: "Μια νέα κοπέλα, μόλις 21 ετών, όχι μόνο τραυματίζεται σοβαρότατα, όχι μόνο συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να συνηθίσει να ζει με τους φρικτούς πόνους, να υποβάλλεται σε εντατικές φαρμακευτικές αγωγές και να απέχει από κάθε δημιουργική δραστηριότητα, αλλά στιγματίζεται για όλη της τη ζωή με την 'ταμπέλα' της δολοφόνου και η προσωπική της ζωή εκτίθεται χωρίς έλεος".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου